• 4 Temmuz 2025 18:52

SON DAKİKA HABERLER: HAMAS’TAN FLAŞ ATEŞKES AÇIKLAMASI

Byadmin

Tem 4, 2025

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının sona ermesi ve insanı yardımların serbestçe geçişinin sağlanması konusunda kararlı olunduğu belirtilerek, Gazze Şeridi’nde ateşkes için arabulucuların sunduğu teklifle ilgili Filistinli grupların yöneticileriyle istişarelerde bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Hamas, bu görüşmelerin tamamlanmasının ardından arabuluculara nihai kararını açıklayacak ve resmi şekilde ilan edecektir.” ifadesine yer verildi.

NETANYAHU’NUN ‘KABUL’ AÇIKLAMASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün 7 Ekim 2023’ün ardından ilk kez Gazze Şeridi sınırındaki İsrail yerleşimi Nir Oz’u ziyaret etmiş ve Başbakan’ın burada esir yakınlarına, “Gazze’de ateşkes ve esir takası için anlaşmayı kabul ettiklerini ve bunu yakında duyuracaklarına inandığını söylediği” öne sürülmüştü.

Orman yangınları can aldı! İzmir’den korkunç görüntüler geliyor

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar ise Hamas ile rehine anlaşması ve ateşkese varma konusunda ciddi olduklarını belirterek, “Bazı olumlu işaretler var. Şu anda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum ama hedefimiz en kısa sürede dolaylı görüşmelere başlamak.” ifadesini kullanmıştı.

İsrail basını da ABD Başkanı Donald Trump’ın 7 Temmuz Pazartesi günü Netanyahu ile görüşmesinde, Gazze Şeridi’nde ateşkes ilan edeceğini bildirmişti.

Tam 101 yaşında: Beni evimin balkonundan gördüğüm manzara yaşattı

TRUMP’IN GAZZE DUYURUSU

İlginizi Çekebilir

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 60 günlük ateşkesin sağlanması için gerekli şartları kabul ettiğini açıklamıştı.

ABD’li temsilcilerin İsrailli yetkililerle “uzun ve verimli” bir görüşme gerçekleştirdiğini aktaran Trump, “İsrail, 60 günlük ateşkesin sonuçlandırılması için gerekli koşulları kabul etti. Bu süre zarfında savaşın sona erdirilmesi için tüm taraflarla birlikte çalışacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Trump, ateşkes görüşmelerine arabuluculuk yapan Katar ve Mısır’ın Hamas’a “nihai teklifi” sunacağını kaydetmişti.

Hamas ise İsrail ile ateşkes için arabuluculardan gelen teklifi değerlendirdiğini duyurmuş, Filistinli kaynaklar Hamas’ın ateşkes önerisini kabul etme eğiliminde olduğunu belirtmişti.

2025 TEMMUZ ZAMLI MAAŞLAR SON DURUM TABLOSU | 6 aylık enflasyon farkı ve memur maaş zam oranı yüzde kaç oldu? Profesör, Araştırma Görevlisi, Vaiz, Öğretmen, Hemşire, Doktor, Avukat zamlı memur maaş tablosu

By admin

beylikduzu escort esenyurt escort avcilar escort beylikduzu escort beylikduzu escort esenyurt escort sirinevler escort beylikduzu escort anadolu yakasi escort esenyurt escort halkali escort kayasehir escort istanbul escort istanbul escort bayrampasa escort atakoy escort istanbul escort anadolu yakası escort beylikdüzü escort bostancı escort bahçeşehir escort ümraniye escort